A szeptember 30-án Kőbányán a Kőrősi Csoma Sándor út-Vaspálya utca-Kőér utca/Kőér köz-Kápolna utca által határolt 6. sz. választókörzetben tartandó időközi önkormányzati választással kapcsolatban a Momentum megnevezte jelöltjét, Kovács Róbertet. Aki nem mellesleg a helyi közéletben egy most már hírhedtnek mondható, provokatív, szókimondó, a helyi ügyeket és témákat nyíltan és könyörtelenül felvállaló internetes blog ötletgazdájaként és készítőjeként vesz részt, valamint civil kezdeményezések, csoportok szervezője.
A jelölt a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak a felvezetőjét követően elmondta:
„42 éve élek Kőbányán és én ezt a várost még soha ilyen elhanyagoltnak és gazdátlannak nem láttam. Kőbánya 6. számú választókörzete, nemcsak azért gazdátlan, mert a fideszes képviselője nem régen lemondott, gazdátlan volt a megelőző négy évben is . Az itt élő emberek 95 százaléka a lemondott képviselő nevét sem tudja. Ide olyan képviselő kell aki nemcsak itt lakik, hanem itt cselekszik is.
Itt, a Kápolna utcai paneltömbök környékén omladozó házfalak, romokban álló sportpálya, gaz, elhanyagoltság fogad minket. A sportpályán nincs focikapu, nincs kosárpalánk, helyette van gyom és tíz centis rések a burkolatban. Mégis naponta látom, hogy a srácok így is lejönnek ide focizni. Nem kell nekik milliárdokért fűtött gyep, elég volna két focikapu.
Mögöttem 50 méterre egy óvoda, előttem ötven méterre rendszeres látvány a részeg, bódult hajléktalanok csapata. A vasúti híd túloldalán a Mázsa tér, a világváros Budapest szégyene. A városközpontban, a sétálóutcában mindennapos látvány a hajléktalanság és vizeletszag terjeng az árkádok alatt. A Kőbánya-Alsó vasútállomás, innen 200 méterre, aminek az állapotára nincsenek szavak, drogelosztóhelyként működik.
Ezt a jelöltséget hosszas gondolkodás után azért vállaltam el, mert itt cselekedni kell, nem elég a fotelből írogatni.
Egyben szeretnék meghirdetni egy Fidesz-ellenes együttműködést, melyhez várjuk minden helyi szervezet csatlakozását, legyen az civil csoport vagy bármelyik valós és látható párt helyi szervezete. Mindenkit akinek elsődleges és minden mást felülíró célja a Fidesz helyi hatalmának megtörése szeptemberben, a Fidesz helyi hatalmának megdöntése 2019-ben, a kirakatpolitizálás és makettek mutogatása helyett valódi megoldások felmutatása. Akiknek célja a tisztább, rendezettebb, élhetőbb és biztonságosabb Kőbánya”.

Forrás: Kőbánya Blues

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük