Beszakadt az úttest Kőbánya-Kertvárosban a Köszméte utcában

Arold Péter

Veszélyes és ezért kerülendő a Köszméte utca 10. szám előtti terület autósok számára. Egy igen méretes üreg helyezkedhet el a fotón jelölt területen. Az úttestet néhány hónapja egy csőtörés miatt javították és most a közelében, vagy pont ott szakadt be újra az úttest.

A kerületrész több utcája is elég rossz állapotban van, hiszen 1988 – ban kaptak először szilárd burkolatot az utcák, előtte salakkal volt időként feltöltve. Akik nem tudják azok számára írom, hogy a régi nevén Városszéli telepnek nevezett lakóövezetet 1986-ban újra parcellázták, a telkek 1/3-ad részét az akkor még kerületi tanács kisajátította és félkész 4 lakásos sorházakat építtettek az új parcellákra. A telep új vízvezetékrendszert és csatornát kapott.

Hirdetés

Esküvői fotó, videó minden szinten, szinte minden

Az utóbbi évtizedekben komolyabb járdafelújítás, infrastruktúra fejlesztés nem volt. Tavaly a kereszteződések új lassító dombokat kaptak, de az utakra nem költöttek. A kerület eme kertvárosi részének sajnos évek óta nincs saját „kulturja”, vagy a ma oly divatos névvel illetett közösségi tere. Sehol egy hűvös jófajta sörrel bíró kerthelysége, ahová időnként beülhetnének a lakók, pedig igény lenne rá. Szerencsére saját iskolája, óvodája és orvosi rendelője van, ami nagyon előnyös a helyiek számára. Nem régen kapott egy műfüves focipályát a régi betonos helyett, amit 16:00 órától használhatnak a helyiek. Előtte a sulié. De az utak?
A Kertváros most talán boldogan álmodhat egy kicsit nagyobbat, mert a közelben működő Continentál Kft. kb. 100 millióval dobja meg az önkormányzatot, hogy a kerületrészt fejlessze. Ebből a pénzből a kerület vezetése a járdákat szeretné felújítani, de a lakóközösség egy nagy része mást szeretne. De erről később.

Szólj hozzá nálunk, vagy a klubban

A fotókat száguldó riporterünknek Kertváros Mérnök úrnak köszönjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük