Hatékony védekezés a buszokon a sofőrök érdekében

 A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat. Az elkülönítés célja, hogy megóvja a járművezetők egészségét. Ezentúl a megállóba beálló járművek valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel biztosítva a hatékonyabb szellőzést.

Szponzorált tartalom

Florcontroll Service Kft. Távfelügyelet Pécel, Isaszeg, Maglód, Rákosmente

 • Rendőrségi RSS hírcsatorna
  by florcontroll on 2022.04.24. at 10:58

  Hajdú-Bihar megyei összesítőSomogy megyei összesítőAkár rosszabbul is végződhetett volna- eljárás indult elleneLopás miatt keressükGyőr-Moson-Sopron megyében történt

Minden lehetséges intézkedésre szükség van ahhoz, hogy a budapesti közösségi közlekedés veszélyhelyzet idején is zavartalanul működjön: elővigyázatosságból kordonnal zárják le az autóbuszok és trolibuszok első üléssorát, így oda nem ülhetnek az utasok. A lezárásnak köszönhetően még jobban tartható az ajánlott távolság a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. Védelmük nem csupán a munkáltatójuk, hanem a fővárosban utazók számára is rendkívül fontos. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali autóbusz- és trolibuszvonalon, valamint éjszakaibusz-vonalon alkalmazzák. A járművezetők biztonságát szolgálja az is, hogy tavaly márciusban felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést.

  A mostani intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a koronavírus-járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.

  Az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a fővárosi járművek – amelyeken ez technikailag lehetséges – valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett elsőajtós felszállási renden.

  Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata a járműveken, valamint a megállókban. A BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik a maszkviselés betartását.

  Budapesti Közlekedési Központ