A beoltatlanoknak még mindig nem késő oltásra regisztrálni

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt. A 12-19 éves korosztály 45%-a, a 20-59 éves korosztály 64%-a, a 60 év felettiek 84%-a már oltott. Annak sem késő, aki még nem vett fel az oltást. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.

Kik tudnak regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon?

  •         Minden Magyarországon élő magyar állampolgár (12 év feletti gyermekeket is tudnak regisztrálni a szülők)
  •         Külhoni magyarok (magyar állampolgárok, magyar igazolvánnyal rendelkezők)
  •         Külföldön élő magyar állampolgárok
  •         Magyarországon élő külföldiek (számukra angol nyelven is elérhető a regisztrációs felület https://vakcinainfo.gov.hu/registration)

Kérjük, hogy a regisztráció során különösen figyeljenek a személyes adatok, okirat azonosítók, elérhetőségek pontos megadására!

A regisztráció során megadott adatok ellenőrzése és érvényesítése néhány napot vesz igénybe. Ezt követően, az érvényes regisztrációval rendelkezők (külön értesítés nélkül) automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Időpontfoglaló: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

A Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok, illetve magyar igazolvánnyal rendelkezők regisztrációjának ellenőrzése több napig eltarthat, ők a regisztráció során megadott email címükre külön értesítést kapnak a regisztráció érvényesítéséről és az időpontfoglalás lehetőségéről. 

Július elejétől Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a szomszédos országok határmenti lakói számára is. Ők előzetes regisztráció nélkül is jöhetnek Magyarországra felvenni az oltást, a regisztrációjuk a kórházi oltóponton történik.