A 9-es buszon is változnak a felszállásra vonatkozó szabályok

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 9-es autóbuszra a budai, a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás közötti szakaszon június 25-től, szombattól.

A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől – emelt áron – tud vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Kőbánya alsó vasútállomás és az Óbuda, Bogdáni út között közlekedő 9-es autóbusz két szakaszán vezeti be az első ajtós közlekedési rendet, kizárólag hétvégi napokra. A teljes budai szakaszon (Óbuda, Bogdáni út – Margit híd, budai hídfő), illetve a Szentkirályi utca és Kőbánya alsó vasútállomás között hétvégente csak az első ajtónál lehet felszállni a járművekre, az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a 9-es busz teljes vonalán.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

38650A 9-es buszon is változnak a felszállásra vonatkozó szabályok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük