Furák vagyunk mi emberek

Arold Péter

Ugye ismerjük a van rajta sapka, nincs rajta sapka hozzáállást?

A Rákos-patak kőbányai részének rendbe tételére jelentős összeget kapott az Önkormányzat, így hasonló formában mint a patak XVII. kerületi része, rendezés alá kerülhet.

A hírről beszámoló bizonyos kommentek egy része persze ennek nem örül, mert mindjárt a zöldfelület csökkentése lebeg előttük holott meggyőződésem, közülük sokan még a közelébe sem mentek a területnek.

A Kőbányai Önkormányzat, most egymilliárd 789 millió (1 789 774 000) forint pályázati pénzt nyert a Rákos-patak parti gyalogos és kerékpáros út megépítésére. A munkálatok 2023. tavaszán kezdődhetnek.

Gyermekkorom játszótere mint oly sok velem egykorú srácnak a patak volt. Rendszeresen jártunk le és végig játszottuk az akkori nagy indiános kalandregények szerepeit Winettoutól, Kleki Petráig. Fiatalságom és gyermekkorom meghatározó része volt, és most már felnőtt fejjel agyaltam azon, vajon miért nem tudják olyan rendezettre és használhatóvá tenni mint a szomszéd kerület részén.

És ilyesmi lesz

Most ez megtörténhet hiszen természetvédelmi terület, amiért annak idején Agócs Zsolt, volt önkormányzati képviselő is harcolt.

Eljött az a pillanat is, hogy ebben sem kell lemaradni Rákosmentétől.

Fotók: Arold Péter, illetve archív fotók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük