Pornót vetitettek a stadionpróba közben

Csütörtök este avatták fel az MTK új stadionját, Orbán Viktor is beszédet mondott. Hajdú B. István konferálta fel a miniszterelnököt és Deutsch Tamást, az MTK elnökét, a közönség már ekkor fújolni kezdett. De a fütyülés és a bekiabálások akkor erősödtek fel, amikor Orbán megkapta a szót, és egyedül állt a mikrofon mögött.

Kollégánk helyszíni videóján megnézheti, hogyan hőzöngött és kiabált a tömeg Orbán Viktor beszéde alatt.Az MTK-stadion, illetve a megnyitó körül több probléma felmerült: először a betonfalak, utána a pornó a kivetítők kipróbálásakor, majd az, hogy a beígért portugál sztárklub, a Sporting Lisbon helyett csak az egyesület B csapata jött el az avatásra.
Az MTK velük játszott meccset, nyolc óra körül kezdtek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A végeredmény 2-2 lett, a vendégek kétszer is vezettek, de az első félidő végén Kanta büntetőből, majd a második hajrájában Poór akcióból egyenlített.
Torghelle Sándor MTK-játékos úgy nyilatkozott, jó meccset játszottak egy jó ellenféllel, aminek egy-két futballistájával majd a portugál válogatottban is találkozhatunk.
A kezdés előtti ünnepségről, illetve Orbán beszédéről az MTI is beszámolt, de inkább csak arról, hogy mit mondott.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Deutsch Tamás, az MTK elnöke az új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitóünnepségén. Fotó: Illyés Tibor / MTI
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Deutsch Tamás, az MTK elnöke az új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitóünnepségén.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Az MTK a magyar sport kiemelkedő közössége, egy klub, amely magában foglalja a magyar sport nagyszerűségét és diadalait, megtestesíti fájdalmát és veszteségeit. A magyar sport nélkül nincs modern magyar nemzet, és az MTK nélkül elképzelhetetlen a magyar sport.”
Orbán szerint az új stadion avatómeccse tisztelgés a magyar futball egyik nagy sikere előtt. Az MTK a Sportinggal játszott az 1964-es KEK-döntőben, ami először döntetlen lett (3-3), majd a megismételt döntőt a portugálok nyertek meg 1-0-ra.
Az ünnepség előtt megkoszorúzták a déli, Salgótarjáni út felőli kapu mögötti emléktáblát, amelyet a klub korábbi játékosának, Fülöp Mártonnak állítottak. A kaput a tavaly novemberben, négy nappal az aréna alapkőletétele előtt elhunyt futballkapusról nevezték el.
Az 1964-es finálé még élő résztvevői az akkori KEK-trófea másolata mellett léptek színpadra, majd Hidegkuti Nándorra emlékeztek egy videós összeállítással, amelyben a stadion névadója mellett Szepesi György, Sándor Károly, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Bödör László, Teodoru Vaszilisz és Kósa György idézte fel többek között az Évszázad mérkőzését, azaz a 6:3-as angol-magyart, amit az Aranycsapat nyert meg.

További linkek és fotók: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük