Egyéb kategória

Kőbányán épül fel a családok egyik paradicsoma

Kőbánya nem kifejezetten az a városrésze Budapestnek, mely annyira népszerű lenne a lakásvásárlók körében. Egyrészt messze van a központtól, másrészt nem mondható kifejezetten családbarátnak sem. Határán azonban nem más húzódik, mint az Üllői út és a 3-as metró vonala, így aki ezek közelében talál lakást, sokkal inkább érezheti magát a IX., mintsem a X. kerületben, és a 3-as metróval viszonylag gyorsan eljuthat a város központjába. A családbarát környékről pedig a Metrodom Park gondoskodik.

A családok számára általában fontos, hogy biztonságos környéken, zöldövezetben neveljék fel gyermekeiket, mégis közel legyenek a nyüzsgő belvároshoz, ahol munka és bevásárlási lehetőségek várják őket. Ugyanakkor anyagi lehetőségeik miatt általában a külső kerületekbe vagy az agglomerációba szorulnak.

Az ő problémáikra jelent megoldást a X. kerületi Gém és Fogadó utcák találkozásánál hamarosan épülő Metrodom Park, mely mindössze 7 perc sétára található a 3-as metró Pöttyös utcai megállójától, és kialakításával kifejezetten a családokat célozza meg.

A kiváló közlekedési lehetőség tehát adott, Kőbánya pedig, ha nincs is olyan zöld, mint egyes budai kerületek, Pesten belül még mindig a legzöldebb kerület. Ráadásul a IX. kerülethez hasonlóan itt is megkezdődött az elmúlt években a környék rehabilitációja, így a Metrodom Park zömében a 2000-es években épült társasházak között épül majd fel, mindent biztosít, amire egy családnak szüksége van és mindezt külvárosi árakon.


A Metrodom Park azonban ennél többet is nyújt, olyan egyedülálló családbarát létesítményekkel, mely az eddig felépült magyarországi lakóparkok esetében példátlan. Ma már természetes az, hogy egy lakópark biztonságos, zárt nagy belső udvarral és játszótérrel rendelkezik, a Metrodom Park belső udvarán azonban a csendes, sétálgatós hely mellett minden korosztály megtalálja a maga játszóterét. Külön játszótér várja majd a totyogókat és az 5-6 év feletti gyerkőcöket, melyek között egy padokkal felszerelt pihenőkertről mindkét játszótérre rálátnak majd a szülők, az ovisoknak mini kreszpálya is épül, az egészen picik pedig egy teraszos baba játszószobában játszhatnak majd, melyhez pelenkázó is jár természetesen.

 

De a lakások kialakításánál is figyeltek a családokra. A legtöbb lakás 2-3 vagy 4 hálószobás, és olyan otthont biztosít a 2-3 gyermekes családok számára, mely nemcsak megvásárolható a CSOK-kal, de élhető is. A 3-4 hálószobás lakásokban például külön fürdőszoba van a szülők hálójához, míg a gyerekek fürdőszobájában 170 cm hosszú kád biztosítja a lubickolást.

Ezek a lakások többségében háztartási helyiséggel is felszereltek, mely akár mosókonyha kialakítását is lehetővé teszi. S ha mindez még nem elég, a földszinti lakásokhoz saját kert is tartozik, a szülők pedig a 6. emelet tetején kialakított meditációs tetőkertben, vagy a kizárólag lakók részére, díjmentesen igénybe vehető fitness teremben lazíthatnak.

Forrás:

Olvassa el ezt is
Lezárás a Könyves Kálmánon

A. Péter fovarosunk.info Lezárásra számítsanak azok az autósok, aki a Könyves Kálmán úton szeretne haladni a Rákóczi híd felé főleg Elolvasom

Kutyapanzió 0.2

Arold Péter Áprilisban írtam meg egy olvasói levél alapján a Cserkesz utcai kutyapanzió körül kialakult helyzetet. Mint ismeretes a panzió Elolvasom

Paneltüzek a kerületben

Két paneltűzről is beszámolt egy kerületi Facebook csoport az oldalán. A tűzoltóknak az ablakból kellett kimenekíteni egy fiatalembert. [gallery type="rectangular" Elolvasom

Vágányfelújítás a Nagykörúton és az Irinyi József utcában holnapután 09:00 – augusztus 31. 22:00

Péntek este elkezdődik a nagykörúti villamospálya felújítása. Nyár végéig a Boráros tértől a Csepreghy utcáig, illetve a Csepreghy utcától az Elolvasom

Meg szeretné osztani?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..