Amikor sokat akar a szarka…

Arold Péter


Persze nem egyszerű manapság a vállalkozók dolga. Etetni kell azt a sok munkás szájat, akik a cégének dolgoznak. Persze, hogy több melót vállalnak be mint kellene. Persze,  hogy kevés hozzá az munkaerejük, hiszen valamin spórolni kell.

De ne legyen már persze, hogy ezért egy egész lakóközösség igya a vele járó negatívumokat. (Direkt nem írtam trágyalét.)

Mert ugye mit tesz szegény vállalkozó? Embereit hol ide, hol csoportosítja. Felvonulnak egy területre, kapálgatnak egy kicsit, aztán mennek másfelé. Hasonló módon gondolkodik egy kedves olvasóink ki fotókat osztott meg Kőbánya egyik a városrész problémáival foglalkozó Facebook csoportban.

Nem volt rest és kommentálta is a problémáját. Sőt! Nem csak egy olvasó.

Az alaptörténet változatlanul.

„Az Ihász közben hálózatfejlesztésbe kezdett az ELMŰ. Múlt héten csütörtökön a földbe tették az új kábelt, be is temették az árkot, majd az alvállalkozó levonult. A 12-re igért áramszünettel egybekötött munka „műszaki okok miatt elmaradt, további tájékoztatás zéró. Azóta így néz ki az utca,a járda használhatatlan, kb 20-30 parkolóhely elkerítve. Kérdezném az illetékest, ez meddig marad így? Tudom hogy a közmű fejlesztés, karbantartás fontos, de kb 260 lakás lakóit érinti ez az állapot. Valószínű az Önkormányzat engedélyezte a lezárást, de nem ellenőrzi senki, hogy félbehagytak egy munkát?”

Erről képes beszámolót is küldött, melyet egy másik kedves olvasónk ki is egészített. A fotók két nap semmit tevését ábrázolja. Avagy kábelfektetés magyar módra. Igaz. Hamar munka ritkán jó. De a semmit tevés puhányit.

Frissítés:

Eljővé a harmadik nap és még mindig semmi.

Ma, okt. 19-én megint nem dolgoznak az Ihász közben: sem az alvállalkozó, sem az ELMÜ. Az utóbbi , a múlt szerdára ígértek ellenére, máig nem végezte el az új bekötéseket.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük