Két milliárd a Hős utcára

Két milliár forinttal dobja meg a kormány a Kőbányai Önkormányzatot. A városrészt a kormánypárti Kovács Róbert vezeti.

Önkormányzat a helyzet felszámolásának érdekében.

“Az ingatlantulajdonosok kivásárlása, a közműtartozások rendezése, a házak bontása és az egyéb költségek számításaink szerint meghaladnák a 2,2 milliárd forintot” 

– mondta a polgármester.

 

 

Kovács úgy fogalmaz, hogy ennyi pénzt egyszerűen nem akar a kerület kifizetni, főleg, hogy szerinte a probléma csak a kerület kisebb részét érinti. Addig pedig, amíg ez a pénz nem áll rendelkezésre, elsősorban a rendőri jelenlétére számítanak.

Kovács úr panasza ezek szerint nyitott fülekre talált, mert a pénz megérkezett, kérdés, mit tud tenni vele az Önkormányzat. A pénz megitélését a Magyar Közlöny is hozza.

„a Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan helyzetének rendezése cím javára (…) külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben (…) 2.100.000.000 forint támogatást nyújtson Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat részére”.

A X. kerületi Hős utcában évtizedek óta komoly gondot okoz a kábítószerfogyasztás és a szegénység, és eddig egyetlen városvezetés vagy kormány sem tudott olyan egészségügyi vagy szociális projekttel előállni, ami segített volna a teljesen elgettósodott környéken élőkön. – írja a 444.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük