Meghatódtam

Csillogóan nedves szemekkel olvasom Zsuzsannánk epekedő levelét, a sorban a harmadikat, melyben két nap leforgása alatt sikerült az ordibálástól a megbocsátásig eljutnia. Nem hiába. Mint a munkaadóján, úgy forog rajta a köpeny.

Elég volt neki, hogy Viktor az osztrák kancellár budoárjában elrebegte a bocsánat kérésnek szánt néhány mondatát. Kár, hogy ott és nem a szokásos péntek reggeli esti meséjében.

„Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett”.

Viktorunk ezt is, mint oly sok mindent, megmagyarázott. Nem tud, nem akar veszteni.

Zsuzsa asszony mélyen meghatódott és megírta soron következő levelét. És akkor ne forduljak térdelve a WC kagyló felé, mint egy átivott hosszú éjszaka utáni napon, mikor a vendéglátóm vodkával ébreszt másnap délben.

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Szeretettel: Zsuzsa”

Zsuzsanna! Most mi lesz a meleg törvénnyel, ami már vízválasztó volt nálad? Az már nincs is?

Ettől függetlenül a szegénységi biztos már csomagol, ugyanis szóltak neki. Epekedve várom, kit nevez ki a Főnök.

Az ellenzék hangja Budapesti közélet

 • Saját “anyját” jelentette fel
  by Budapest on 2022.09.22. at 16:15

  Mondhatnánk, hiszen csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László, hogy pártja feljelentést tesz a Jobbik és annak egyik párttagja ellen – írja a Magyar Narancs Toroczkai László az esetet az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette, hozzátéve, felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak – akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba. A A Saját “anyját” jelentette fel bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • A Fidesz kommunikációja szintet lépett
  by Budapest on 2022.09.22. at 15:18

  Szóval ideje volt megtudni, hogy a Nemzeti Színház működése Brüsszeltől függ. Brüsszel szankciós politikájának köszönhetően, a Nemzeti Színház rezsije veszélyezteti ugyan a működését de! Persze nem zárhat be, mert stratégiai szerepe van, – itt már minden a stratégián múlik és a fő stratéga Orbán Viktor – de ettől függetlenül a rezsije a brüsszeli szankciók miatt nőtt. Megnyugtató látogatást tett Hoppál A A Fidesz kommunikációja szintet lépett bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

 • Mit üzennek a taxisok a magyar társadalomnak?
  by Budapest on 2022.09.22. at 10:37

  KARD A fél ország azon bosszankodik, hogy a taxisok lényegében kimaradtak az elmúlt hetek kormányzati megszorításaiból. A 33 évvel ezelőtti taxisblokád olyan mélyen beleégett a magyar politika tudatalattijába, hogy a mindenkori kormányok azóta is képtelenek elszakadni ettől az emléktől és mindent megtesznek, ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mi is történt 1990 október végén, aminek ekkora hatása volt még a mai magyar A Mit üzennek a taxisok a magyar társadalomnak? bejegyzés először Az ellenzék hangja-én jelent meg.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments