Azért a Facebook jó dologra is képes

„Csatangolsz” a Facebookon, nézelődsz, de nem csak a bugyuta bejegyzések és az agyat nem sejtető megosztások között „szörfözöl”.

A minap akadtam rá egy remek gondolat sorra Orbán mózesi 10 parancsolatával kapcsolatban. Remek bejegyzés. Tételesen reagál az orbáni baromságra. Megosztanám veletek:

1. Megvédjük határainkat.

Kik ellen? A migrációnak nem mi vagyunk a célországa. Vagy talán az oroszok ellen? Azt meg hogyan? Légycsapóval?

—–

2. Családalapú társadalmat építünk.

Már az ősközösség óta az emberi társadalomnak a család volt az alapja, és ez mind a mai napig érvényes.

———————-

3. Fejlesztjük a hadiiparunkat és a hadseregünket.

Ezt meg miből? Hogyan? Egyébként pedig azért vagyunk a NATO tagja, mert annak a teljes arzenálja a rendelkezésünkre áll, amennyiben megtámadna bennünket egy másik hatalom.

—————————

4. Diverzifikáljuk az energiaforrásainkat.

Az energiaforrásaink meglehetősen szűkösek, és éppen Orbán az, aki eddig akadályozta, hogy több lábon álljanak a lehetőségeink. Például a megújuló energiaforrások kihasználását is erősen akadályozta.

————————

5. Kihasználjuk a technológiai váltást.

Ezzel meg mire gondol? A technológiai váltás évtizedes program. Már régen el kellett volna kezdeni, de Orbán főképpen látszatberuházásokkal terelte el a figyelmet erről, és persze a stadionokkal.

————————

6. Növeljük a külföldi tőkebeáramlást.

A külföldi tőkét kizárólag az olcsó magyar munkaerő és a rengeteg adókedvezmény miatt érdekli Magyarország. A hazai innováció helyett pedig a haverjai zsebét tömte tele azzal a pénzzel, amit a valóban magyar gazdaság fejlesztésére kellett volna felhasználnia.

—————————-

7. Kihasználjuk a tranzitgazdaságban rejlő lehetőségeket.

A lehetőségek meg is lennének, ha Orbán nem állna folyamatos harcban a nyugattal, hiszen így a bizalomvesztés nagymértékben akadályozza a lehetőségek kihasználását.

————————-

8. Megőrizzük Magyarország politikai szabadságát.

Magyarország politikai szabadsága nincs veszélyben, és nem is volt. Mindössze el kellene felejtenie Orbánnak a pökhendi és kontraproduktív nemzethyeskedéseit.

————————–

9. Stabil szellemi alapok: nemzeti gondolat, nemzeti érzésvilág és kultúra.

Mindezek kizárólag akkor és úgy valósíthatók meg, ha Orbán abbahagyja végre a gyűlölködésen alapuló megosztását a nemzetünknek.

————————–

10. Együtt maradunk, és megőrizzük nemzeti ambícióinkat.

Erre a válasz pedig pont ugyanaz, mint a kilencedikre.

És, hogy én mit teszek hozzá?

Orbán nem először bizonyítja, hogy nem közösségben gondolkodik, hiszen ez is egy orbáni program. 60 leélt év melyben közel fele az „átkosban” futott le, tapasztalati tényező alapján le merem írni, hogy kevés ország van a világon, főleg Európában, ahol a miniszterelnök programja határozta meg a létünket.

Egy mindenkit érintő kormányprogram általában gazdasági szakemberek, az ellenzék és a kormány közös elképzelése, vitája után valósul meg, és nem egy autokrata miniszterelnök éjszakai álmai az alapja. Mert ugye ebben az időszakban szokott a kezünk belelógni abba a bizonyos bilibe.

Jóccakát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük